Sidan innehåller annonser

Spargo Finans

Spargo Finans erbjuder ett snabblån med en relativt låg ränta på 9,8421,60 %. Det är ett bra alternativ för dig som prioriterar en låg ränta när du ska ta ett mindre lån.

Däremot har de dyra tillkommande avgifter; en uppläggningsavgift på 595 kr och en administrationsavgift på 19 kr. Om du har lånet på pappersavi istället för autogiro kommer du att betala 39 kr per månad.

Något många upplever negativt är att de använder sig av UC vilket kan skada din kreditvärdighet. De erbjuder inte heller någon direkt utbetalning. Om du behöver pengar snabbt och inte vill skada din kreditvärdighet hos UC finns det bättre alternativ för dig.

Läs hela recensionen

Spargo Finans
  • Lånebelopp: 10 000 - 150 000 krFördel
  • Ränta: 21,60%Fördel
  • Löptid: 1 - 10 år Fördel
Ansök nu
Läs mer eller ansök på Spargofinans.se
Lånea cover

Vårt omdöme av Spargo Finans: Bra, 4.25/5

  • Lånekostnad: betyg 4/5.
  • Beviljandegrad: betyg 5/5.
  • Utbetalning: betyg 3/5.
  • Kundservice: betyg 4/5.

Gå till: Metod för betygsättning

Läs mer på Spargofinans.se

Omdöme av Spargo Finans: Översikt

Område Betyg
Vårt omdöme 4.25/5
Lånekostnad4/5
Beviljandegrad5/5
Utbetalning3/5
Kundservice4/5

Lånekostnad: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Hos Spargo Finans kan du få lägre ränta jämfört med många andra snabblån.

Beviljandegrad: Enastående, 5/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full

Spargo Finans ligger över snittet vad gäller beviljandegrad och kan bevilja många sökande ett lån.

Utbetalning: Mediokert, 3/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star review-star

Dessvärre har Spargo Finans ingen direkt utbetalning.

Kundservice: Ganska bra, 4/5

review-star-full review-star-full review-star-full review-star-full review-star

Kundtjänsten hos Spargo Finans är öppen vardagar mellan 08:00 – 18:00, men på helgen har de stängt.

Om Spargo Finans

Spargo Finans ingår som ett av Thorn Svenska ABs varumärken och det ägs i sin tur av den Danska koncernen 3C Retail A/S. I dagsläget är koncernen verksamma i Norge, Danmark och Sverige.

3C Retail A/S har en erfarenhet som sträcker sig ända till 1985 då de grundades och har stor kunskap om smslån. De har i dagsläget flera varumärken som de erbjuder snabblån igenom, däribland, L’EASY, Klicklån, Thorn och Viiga lån.

Spargo Finans i korthet

  • Erbjuder lån i spannet 10 000 kr upp till 150 000 kr.
  • Individuellt satt ränta utifrån din betalningsförmåga.
  • Lång erfarenhet av små och snabba lån.

Spargo Finans moderbolag, Thorn Svenska AB, är en av de långivare med absolut längst erfarenhet av snabblån i Sverige. De är alltså en väldigt trygg och pålitlig långivare.

  • Du får svar inom en timme om du söker lånet under öppettider.
  • De erbjuder en nominell årsränta från 9,84 % upp till 21,60 %.
  • Du kan nyttja betalningsfri månad.

 

Läs mer på Spargofinans.se

Hur fungerar Spargo Finans lån?

Spargo Finans erbjuder dig möjlighet att göra en låneansökan i spannet 10 000 kr upp till 150 000 kr. Det är ett förhållandevis högt belopp om man jämför med andra liknande konkurrenter inom smslån som ofta erbjuder upp till 20 000 – 50 000 kr.

Du kan välja löptid på lånet från 1 år till 10 år, och du väljer själv hur många år du lägger upp lånet på. Återbetalningstiden ligger aningen högre än de flesta andra konkurrenterna, vilket gör att du kan få en låg månadskostnad på lånet.

En lång återbetalningstid på lånet gör dock att totalkostnaden kommer att bli högre än om du tar det på en kortare tid. Är du ute efter ett mindre lån, ungefär 30 000 – 50 000 kr, med en låg månadskostnad är Spargo Finans ett bra alternativ för dig.

Vad kostar ett lån från Spargo Finans?

Alla sökande hos Spargo Finans får en fast nominell årsränta som sätts individuellt från 9,84 upp till 21,60 % utifrån ens egna betalningsförmåga. För den här typen av snabba lån är detta en relativt bra ränta.

Trots att räntan är fast behöver du inte betala någon ränteskillnadsersättning om du betalar av lånet i förtid.

Många av Spargo Finans konkurrenterna ligger precis under det maxtak 40 % som är tillåtet för konsumentkrediter i Sverige. Om du däremot är intresserad av ett lån som är större än 30 000 kr ligger Spargo Finans lite i överkant vad gäller ränta och avgifter.

Utöver räntan tillkommer även följande avgifter:

  • Administrationsavgift på 19 kr per månad, denna avgift kommer vara 39 kr om du inte betalar via autogiro.
  • Uppläggningsavgift på 595 kr.

Trots att räntan hos Spargo Finans ligger förhållandevis lågt har de däremot flera avgifter som ligger över snittet. Alla dessa avgifter har en stor påverkan på totalkostnaden för lånet, framförallt på mindre lån.

Om det är viktigt för dig att ha ett lån utan några avgifter finns det flera bättre alternativ så som Brixo eller Extralånet. Brixo erbjuder ett helt avgiftsfritt lån med 27,95 % i ränta och Extralånet är också avgiftsfria med en ränta på 24,95 %.

Kostnadsexempel

Tabell 1: Så här mycket kostar ett lån hos Spargo Finans.
Lånebelopp20 000 kr70 000 kr150 000 kr
Återbetalningstid2 år7 år10 år
Ränta15,72 %15,72 %15,72 %
Uppläggningsavgift595 kr595 kr595 kr
Avi-avgift19 kr19 kr19 kr
Månadsbetalning996 kr1 398 kr250 kr
Totalt att betala24 489118 044 kr301 265 kr
Effektiv ränta22,95 %17,8 %17,26 %

Krav

För att inte få ett automatiskt avslag från Spargo Finans måste du uppfylla deras grundförutsättningar.

Deras grundkrav är följande:

  • Du måste ha fyllt minst 20 år.
  • Du behöver ha varit folkbokförd i Sverige de senaste 2 åren.
  • Du måste ha någon form av inkomst och ett överskott i din ekonomi.
  • Du får inte ha ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden.
  • Det finns inget krav på fast anställning.
Läs mer på Ferratum.se

Kreditbedömning

Spargo Finans har en kreditbedömning som till viss del är automatiserad. I de fall som man fått ett avslag på lånet får man svar direkt på skärmen. Däremot betyder det inte att du är beviljad ett lån om du inte får ett avslag på en gång.

De ansökningar som inte får ett automatiskt avslag kommer en lånehandläggare kolla på manuellt. Spargo Finans grundar sin kreditbedömning utifrån uppgifterna du angett i din ansökan och den informationen de får från UC, som bland annat antal betalningsanmärkningar.

Det finns inget krav på fast anställning, däremot krävs det att du har en regelbunden inkomst som du kan styrka genom till exempel en lönespecifikation. Din inkomst kan alltså komma från CSN, pension eller en timanställning.

Spargo Finans har relativt låga krav och beviljar många sökande lån. Deras beviljandegrad ligger något över genomsnittet.

Utbetalning

I dagsläget har Spargo Finans dessvärre ingen direkt utbetalning och du får pengarna på kontot beroende på när du signerat avtalet. Om du skriver under låneavtalet med BankID före klockan 11:00 en helgfri vardag kommer du ha pengarna på kontot samma eftermiddag.

Det är alltså möjligt att ansöka om lån och få pengarna samma dag, med detta förutsätter att du söker och är beviljad lånet innan 11:00 på en helgfri vardag. Signerar du avtalet efter 11:00 kommer du att få pengarna på kontot på förmiddagen nästa bankdag.

Spargo Finans ligger lite i underkant vad gäller utbetalningen av lånet. Det finns några långivare såsom Monara som kan godkänna och betala ut lånet inom några minuter dygnet runt.

Så ansöker du om ett lån från Spargo Finans

Det tar bara ett par minuter att göra en ansöka om ett lån hos Spargo Finans:

  1. Ange önskat lånebelopp (10 000150 000 kr) du vill låna samt vilken återbetalningstid (1 år10 år).

  2. Tryck dig sedan vidare och ange ditt namn, telefonnummer och din mailadress.

  3. Ange ditt clearingnummer och kontonummer som du vill att lånet ska betalas ut till (du får själv välja vilket konto, men vi rekommenderar ditt lönekonto).

  4. Därefter godkänner du och accepterar deras villkor och ger samtycke till att det görs en kreditupplysning och slutligen skriver du under ansökan med BankID.

Skickar du in ansökan under deras öppettider får du svar inom 1 timme. Efter att ansökan är inskickad är det bara att vänta på återkoppling om hur din ansökan har gått och du kommer att få ett email och ett SMS när ansökan är färdigbehandlad.

Frågor och svar

Vilken ränta har Spargo Finans?

Alla sökande hos Spargo Finans får en individuell fast nominell årsränta från 9,84 % – 21,60 % beroende på ens kreditvärdighet. Sedan tillkommer även en uppläggningsavgift på 595 kr  och en administrationsavgift på 19 kr per månad.

Spargo erbjuder ett snabblån med relativt låg ränta då många konkurrenter ligger runt 39 % i ränta.

Gör Spargo Finans en UC när man ansöker om ett lån?

Ja, Varje gång du ansöker om ett lån hos Spargo Finans registreras en kreditupplysning från UC.

Har Spargo Finans mina sidor?

Nej, i dagsläget går det inte som kund att logga in på mina sidor hos Spargo Finans. Om du har frågor gällande ditt lån får du istället maila eller ringa deras kundtjänst. Det går även att se på senaste fakturan hur mycket du har kvar på ditt lån.

Påverkas min kreditvärdighet av att söka ett låna hos Spargo Finans?

Ja, Spargo Finans gör alltid en UC när de gör en bedömning av din betalningsförmåga. Att ha för många UC förfrågningar kommer att skada din kreditvärdighet. En förfrågan hos UC stannar kvar i 12 månader och sedan försvinner den.

Spargo Finans är inte ett lån du kan få trots låg kreditvärdighet och har en negativ påverkan på din kreditvärdighet. Ett alternativ för dig som har problem med kreditvärdighet är att söka ett lån utan UC.

Erbjuder Spargo Finans betalningsfri månad?

Ja. Hos Spargo Finans kan du få två betalningsfria månader under lånets löptid men de kan inte nyttjas under samma kalenderår.

Du måste meddela Spargo Finans senast den 5:e samma månad för att nyttja en betalningsfri månad. Vill du till exempel nyttja en betalningsfri månad i mars ska du meddela Thorn senast den 5 mars.

Är det ett krav att vara fast anställd för att få ett lån hos Spargo Finans?

Nej, Spargo Finans har inte som krav att du är fast anställd. Däremot kräver de att du har en regelbunden inkomst som du kan styrka.

Att låna pengar utan inkomst är alltid en stor risk och något vi avråder ifrån. Se därför till att alltid veta hur du ska betala av lånet om du lånar trots att du inte har någon regelbunden inkomst.

Detaljerad information om Spargo Finans

Information om Spargo Finans
Utan UC
Nej
Registrerar lån hos UC
Ja
Svarar på ansökan
Inom 1 h under kontorstid
Direktutbetalning
Nej
Pengar samma dag om du signerar avtalet med BankID innan 11 helgfri vardag.
Utbet. helger & kvällar
Nej
-
 
Krav hos Spargo Finans
Betalningsanmärkningar
Accepteras ej
×
Tillåter ej betalningsanmärkningar.
Ålderskrav
Minst 20 år
Inkomstkrav
Inget min.krav - individuell bedömning
Lån som arbetslös
Ja
×
Spargo kräver att du har någon regelbunden inkomst. Inkomsten kan dock vara A-kassa, bidrag eller CSN likväl som från arbete.
Lån utan Bank-ID
Nej
Skuld hos Kronofogden
Accepteras ej
Detaljer om Spargo Finans
Ränta
9,84 - 21,60 %
Effektiv ränta
36,8 %
×
Baserat på lånebeloppet 10 000 kr med låneperiod 12 månader.
Uppläggningsavgift
595 kr
Aviavgift
19 kr
Betalningsfria månader
Max 2 gånger/lån, max 1 gång/år
Ansökan hos Spargo Finans
Tillåter medsökande
Nej
Lämpligt som samlingslån
Nej
Företagstyp
Långivare
 
 
Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.
Räkneexempel: Ett lån på 10 000 kr med 15,72 % nominell ränta, 595 kr i uppläggningsavgift, 0 kr i uttagsavgift och 19 kr i fakturaavgift per månad som återbetalas genom annuitet under 12 månader ger en månadsbetalning på 925 kr och effektiv ränta på 36,8 %. Totalt att betala blir 11 695 kr.